Het ijs van crusio

Bij IJssalon Crusio in het hartje van Bergen op Zoom kun je bij het waarschijnlijk oudste ijsbedrijf van Nederland elke dag van de week genieten van het lekkerste ijs ! In onze open ijskeuken maken we een wisselend assortiment van meer dan 100 smaken, maar nog steeds bereid naar traditioneel familierecept. Sinds 1915. Want zó lang wordt Crusio-IJs al in Bergen op Zoom gemaakt. In dat jaar startte Willem Crusio met ijswagentjes, gevuld met alléén vanille-ijs, vanuit een ijsfabriekje aan de Weverskat. Twee van zijn kinderen openden daarna ieder een IJssalon aan de Wouwsestraat. Meer dan een eeuw later wordt daar nog steeds ijs gemaakt, inmiddels door alweer de 4e generatie Crusio. Gewoon lekker voor op een hoorntje, maar ook voor mooie ijsbekers en ijstaarten. Elke dag is het weer moeilijk kiezen uit tientallen verschillende smaken dienaar je lonken vanuit de grote vitrine. Het ijs wordt nog steeds gemaakt volgens de oude traditie: Alleen de beste ingrediënten worden volgens het geheime familierecept tot ijsmix verwerkt. Daarna worden bijvoorbeeld pure chocolade uit Honduras, vers gebrande noten uit Italië & Spanje, of vers fruit toegevoegd en wordt het mengsel tot de heerlijkste ijssmaken gedraaid. Elke dag opnieuw.

100% natuurlijk én minder vet dan je denkt !!

De ijsmakers van IJssalon Crusio maken twee soorten ijs. Er is ijs op melkbasis, zoals vanille, hazelnoot en cookies. De tweede soort is ijs op fruitbasis, bijvoorbeeld aardbei, framboos en mango. Het hoofdingrediënt van deze ijssmaken is… juist, puur fruit! Daarom bevatten deze smaken geen vet en zijn dus lekker licht. Omdat al het Crusio-ijs elke dag vers en ambachtelijk gedraaid wordt, wordt er geen gebruik gemaakt van conserveringsmiddelen en is het ijs vrij van kunstmatige kleurstoffen. Dus, waarom is bijvoorbeeld het aardbeien-ijs zo fel rose-rood van kleur? Juist, door de zomerkoninkjes zelf!