Sinds 1915

Zó lang wordt Crusio-IJs al in Bergen op Zoom gemaakt. In dat jaar startte Willem Crusio met ijswagentjes, gevuld met alléén vanille-ijs, vanuit een ijsfabriekje aan de Weverskat.Twee van zijn kinderen openden daarna ieder een IJssalon aan de Wouwsestraat.Bijna een eeuwlater wordt daar nog steeds ijs gemaakt, inmiddels door alweer de 4e generatie Crusio. Gewoon lekker voor op een hoorntje, maar ook voor mooie ijscoupes en ijstaarten. Elke dag is het weer moeilijk kiezen uit tientallen verschillende smaken dienaar je lonken vanuit de grote vitrine.

Het ijs wordt nog steeds gemaakt volgens de oude traditie: Alleen de beste ingrediënten worden volgens het geheime familierecept tot ijsmix verwerkt. Daarna worden bijvoorbeeld pure chocolade uit Honduras, vers gebrande noten uit Italië & Spanje, of vers fruit toegevoegd en wordt het mengsel tot de heerlijkste ijssmaken gedraaid. Elke dag opnieuw. Hartstikke vers en 100% natuurlijk!
Ieder jaar wordt er in de wintermaanden gezocht naar nieuwe smaken. In Italië, maar ook door inspiratie uit de eigen omgeving, waardoor het steeds wisselende assortiment nu al uit ongeveer 190 verschillende smaken bestaat.

Sinds de verbouwing in 2010 is dezelfde passie, kwaliteit en versheid van het ijs ook te vinden in de vele soorten koffie, thee en taarten van Crusio, waardoor het nog moeilijker te weerstaan is om -zomer of winter-, aan Crusio voorbij te lopen… Geeft niks, want het is altijd Crusio weer!

 

volgons

facebook
twitter
youtube

 

Instagram
four square