fbpx

Wij geloven in“ wie goed doet, wie goed ontmoet”. 

De ijsjes die wij maken zijn voor iedereen. Maar niet iedereen kan zomaar een ijsje betalen. Voor die reden proberen wij de kwetsbare groepen in de samenleving te ondersteunen en hier en daar het leven een beetje vrolijker te maken met ijs! Of het nu het toetje is van het jaarlijkse voedselbankdiner, een ijstaart voor de bingo van ouderen, we houden ervan. Maar het allermooiste om te doen? Dan vinden we wel de kinderfeestjes van Kip en Apie voorzien van ijsjes.

Benieuwd? Lees maar even mee, Hilde, de oprichtster van Kip en Apie neemt ons even mee in dit mooie verhaal!

Kip en Apie

Je verjaardag vieren is ieder jaar een feestje. Vooral als kind. De nacht van tevoren niet kunnen slapen van de zenuwen en al weken van tevoren speculeren over welke cadeautjes je gaat krijgen. Dat gun je ieder kind! Helaas zijn er veel kinderen die hun verjaardag niet zo uitgebreid of helemaal niet kunnen vieren omdat hun ouders de financiële middelen hier niet voor hebben. Kip en Apie zet zich in voor deze kinderen! Zij organiseren kinderfeestjes met hun super toffe team vrijwilligers! Je kunt kiezen uit te gekke themafeestjes en ze verzorgen het feestje vanaf de uitnodiging tot de traktaties op school en de cadeautjes. Crusio draagt een steentje bij door IJsjes uit te delen op ieder kinderfeestje. 

“De ijsjes van Crusio zijn iedere keer weer een enorme verassing met blije snoetjes!”

Hoe het allemaal begon

Hilde, Voorzitter Kip en Apie: “Bijna zes jaar geleden hebben we de stichting opgestart. Ik las in de krant een stukje van Stichting Jarige Job, die kinderen helpt die thuis hun verjaardag niet kunnen vieren. Toen dacht ik, als dat al niet kan hebben ze zeker geen geld voor een kinderfeestje. Kinderen die zelf geen feestje geven worden vaak ook niet uitgenodigd door anderen. Dit wilde ik voorkomen en zo ontstond deze stichting. We geven kinderfeestjes voor kinderen die in armoede opgroeien. Als ouders zelf geen feestje kunnen betalen dan doen wij dat. Inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een 70/80-urige werkweek voor mij. Soms moeten ze me om 21:00 echt bij m’n werk vandaan slepen, maar ik vind het gewoon veel te leuk om te doen!”

Stoere vrijwilligers

Er werken zo’n 20 vrijwilligers bij Kip en Apie waarmee ze de feestjes draaien. Maar daarmee ben je er nog niet. Achter de schermen zijn er vrijwilligers die de taarten bakken, maar ook sponsoren die producten geven zoals wij met onze IJsjes doen. Sponsoren benaderen doet Kip en Apie bijna nooit. “Zij benaderen ons meestal, wat we ook het leukst vinden want op die manier weten we zeker dat zij net zo enthousiast zijn als wij!”

 

De naam

De naam Kip en Apie komt van twee van de zes kinderen van Hilde. “Ik noemde ze vroeger Kippetje en Apie, en ik ben nog iedere dag blij met deze naam!”

Privacy staat op nummer 1

Kip en Apie hecht veel waarde aan de privacy van de ouders en de kinderen. “Wat bij ons super belangrijk is, is de privacy. Daarom geven wij ook betaalde feestjes om de privacy te waarborgen. Niemand weet bij ons wie een betaald feestje houdt en wie niet. Ook maken we ieder feestje foto’s, maar als de ouders en/of de kinderen deze niet gepubliceerd willen hebben respecteren wij dit zonder twijfel.  Foto’s zijn tenslotte bedoeld voor de mooie herinnering.”

“We geven kinderfeestjes voor kinderen die in armoede opgroeien. Als ouders zelf geen feestje kunnen betalen dan doen wij dat.”

TraktatieBoks en CadeautjesBank

Met de TraktatieBoks zorgt Kip en Apie ervoor dat kinderen op school kunnen trakteren. De Cadeautjesbank is een plek waar iedereen cadeaus naartoe brengen, tweedehands en nieuw, alles wat goed en netjes is is welkom. Voor het ophalen van zowel de TraktatieBoks als cadeautjes bij de CadeautjesBank krijg je een pasje als je hier voor in aanmerking komt. Zo zorgt stichting Kip en Apie ervoor dat ieder kind een geweldige verjaardag kan vieren! 

Wil je weten hoe jij je steentje bij kan dragen voor de stichting of wil je meer weten over de stichting? Kijk dan zeker even op de website!